" F l o w e r "

Flower.
Sweetness
SWEET DIMPLES
'He found you lost and guided you to the right path' : Dashboard | +Follow
Alhamdulillah :)

Assalamualaikum *hembus nafas*
Alhamdulillah, masih diberi peluang dari illahi untuk bernafas di muka bumi Allah ini. Ya Allah, rasanya lama sangat tak update belog rasa-rasanya macam dah setahun. uishhhhhhhhh bersarang dah. biaselah dah masuk alam yang baru sangat teramat sibuk lebih-lebih lagi bila dah digelar mahasiswi kan. Target utama kita sudah tentu nak dapat 4 rata atau paling tingtong pun dekan setiap semester. Amin inshaAllah. Sekarang ni pun tengah final exam. Tengah study memalam ni teringat dekat belog ni yang setelah sekian lama ditinggal kan. Sedih sungguh. emm emm Since di alam yang baru di sem 1 ni kan, aku mula kenal akan erti sebuah persahabatan. Sungguh kecik hati ini apabila orang berkata kita sombong bodoh serta kedekut ilmu tatkala diri ini sungguh tidak begitu. Apakan daya mulut manusia tak boleh ditutup, terpaksa lah telan pahit nya walaupun sakit. Act waktu belajar, aku ajak belajar kau dunno. Yang kau tahu chat pakwe kau 24 jam pastu buat benda yang tak bermanfaat. Takpelah aku hanya mampu berdoa harap kau dapat jawab exam nanti. Aku susah berdendam and benci orang, bila tahap aku dah terlampau tak suka kat someone ni aku akan ignore je. Buat lah haluan and hal masing-masing kan. Time exam baru terhegeh-hegeh carik aku mintak jawapan sume. Halooo, what do you think I am ? Memang aku belajar susah nak berjaya semua pastu pass kan kat kau macam itu aje. Aku pun buat-buat lah tak dengar bila dia panggil aki kan. UISHHHHHH maut lah kalau bagi, kompaun rm 300 lepastu kene repeat sem tu. TANAKKKKKKKKK ! Rela hilang kawan dari aku kena macam tu, kasihan keluarga aku nanti malu. Ikot korang lah nak cakap aku apa pun, serious aku dah malas nak ambik kesah. hmmmmmm its okay kawan. Aku harap satu hari nanti kau berubah ye. hopefully. Sekarang aku baik semua dengan akak senior je sebab aku rasa dorang ni lebih matang and lagi berfikiran terbuka berbanding yang lelain tu. Tahun depan sebilik kak lin, kak nik dengan kak atifah. hehehe xD YEAYYY, dorang ni pun perangai gegila jugak tapi yang penting tak annoying, fuhh itu yang penting. Sahabat itu bukan kita carik saat kita susah and perlukan je, saat kita senang pun kita kena ingat dia sebab dari dia kita kuat and bangun. Ingat tu, Mata pun dah sayup-sayup nak tertutup ni. So selamat malam. Forgive all my wrongdoings :)

Posted at November 07, 2014 | 0 comments
Welcome December



Hello December . Goodbye November . Cepat sangat masa berlalu kan . Sudah masuk December dan semakin menghampiri tahun 2014 .

Hati aku jatuh sape nak kutip? Selalunya aku kutip hati kau. 

Hati aku sendiri aku kena lempar ke lautan yang luas tanpa ada orang?

*apa yang kau merepek ini suhaina ?* lol
ohh lupa pulak . Hai. Assalamualikum . hehehehe
Sambil uh kelip-kelip mata sikit . Well , lama tak update belog .Hahaha. Kini,aku kembali dengan senyuman. Aku rindu. Rindu untuk tacap tacap belog ni. Rindu. Berbulan aku tinggalkan dia. Sepi tanpa khbar. Kini ku kembali dengan tekat yang jitu. Ceh.

Miss So Much.
Alhamdulillah. Sejujurnya aku gembira . Gembira kerana dapat merasakan kebebasan yang sudah lama aku nanti kan .Bukan aku sahaja tetapi semua orang yang menduduki peperiksaan SPM.
even the questions quite difficult especially addmath and physic . I still can solved it well . I not so sure about getting 9A when the result come out , but I know what I can achieve - 6A . Maybe ? Arghhhh . lupakan laa . Tak nak fikir pasal tuh dulu . Nanti kita recap balik pasal tuh k . lol , alam persekolahan kini tinggal kenangan je . Serius aku mesti akan rindu korang . gelak-gelak, gosipp and soo on .
Kita samasama doakan kejayaan kita di dunia and akhirat okay :')

Selalu bulan ni , budak-budak sekolah start lah nak beli beg , baju , kasut sekolah yang baru .
ehemm , tahun ni tidak lagi bagi aku . aku sudah graduate . sudah berakhir zaman sekolah ku . hekssss .
agak poyo disitu . Adik aku ? yes. Next year , dia form 1 . habes lah kau kena buli dengan akak and abang senior ><' hahaha . be tough k adikku tersayang . nway congrats for getting 4A - upsr :)

Dengar cite , ecehhh . Hahaha . 23 Dis keluar result untuk budak-budak PMR ?
Konfem kee tarikh tuuu Adik-adik yang lahir tahun 1998, keputusan PMR keluar 23 December 2013. Sesiapa yang nak buat solat hajat, sempat lagi. Hashtag #staystrong.
Akak doakan untuk korang dapat 8A especially badrul nazhan*first mention -HAHA! , my adik mustaqim , bella huda , nurin , my kazen aiman arif and sesiapa lah yang dikenali . GOODLUCK !

Pak Hitam tanam anggur, sekarang aku tengah menggangur . lol
kena tak pantun aku , sedap bukan ? hahahaha :D
act dah cari kerja di jaya jusco sana , and masih menunggu panggilan mereka .
Daripada aku duduk rumah tak tentu hala , menghadap korea kan 24 jam, makan tidooo je kan .
Mak aku pun asyik membebel je non-stop *sungguh rimas and bingit banget* 
Hopefully , dapatlah kan as soon as possible .

Baca ini :

.. .. ... Are u sure a muslim? Are u sure believe in Him? But, why u make a wish to the month haa?


Should I say bye right now . ohh yess . byeeee ? x_x 


Posted at December 10, 2013 | 0 comments
PLKN trending :D

Maaf? Dalam hal macam ni agak agak maaf tu boleh diterima tak?


Teringin jugak nak pergi PLKN sebenarnya. Nak merasa. Pengalaman kat sana, mana nak cekau? Ada dapat ke kat mana mana? Sekali seumur hidup kot. 


PLKN? Mula mula je rasa awkward. Nanti okay lah tu bila dah lama kat sana kan . Tapi bab nak cerahkan balik kulit tu memang sangat payah. Hahaha. Yelah dah 3 bulan berjemur. Asyik berkawad, beraktiviti lasak, mana tak terbakar kulit.


Sebenarnya, kalau dapat aku nak cuba biasakan diri tanpa family selama 3 bulan. Kononnya nak practice lah. Nanti dah further study takde lah baru nak nangis. Kan? hehe . It's okay , nanti ada sessi ke 2 plak . LET'S WAIT AND SEE . Siape yang kena kan . kehkeh . byeeee . XOXO


Btw congrats for those who have been selected . Selamat berPLKN! :)x


Posted at July 30, 2013 | 0 comments
Nuzul Al-Quran 2013


\ASSALAMUALAIKUM/

Hari ni dah masuk ramadan yang ke-17 . Jadi hari ni merupakan NUZUL AL-QURAN . Cepat je kn masa tu berlalu . Bukan semua negeri yang cuti hari ni. Hanya Kelantan, Pahang, Perak, Perlis, Penang, Selangor & Terengganu je. Selamat Bercuti :)




Peristiwa Nuzul Al-Quran merupakan peristiwa turunnya ayat al-Qur'an yang pertama kepada Nabi Muhammad s.a.w. hingga seterusnya berperingkat-peringkat menjadi lengkap sebagaimana kitab al-Quran yang ada pada hari ini. Peristiwa Nuzul Al-Quran berlaku pada malam Jumaat, 17 Ramadan, tahun ke-41 daripada keputeraan Nabi Muhammad s.a.w. ketika baginda sedang beribadat di Gua Hira, bersamaan dengan tanggal 6 Ogos 610M. Perkataan "Nuzul" bererti turun atau berpindah dari atas ke bawah. Bila disebut bahawa Al-Quran adalah mukjizat terbesar Nabi SAW maka ianya memberi makna terlalu besar kepada umat Islam terutamanya yang serius memikirkan rahsia al-Quran. Ayat al-Quran yang mula-mula diturunkan Allah kepada Nabi Muhammad s.a.w. melalui perantaraan Malaikat Jibril ialah lima ayat pertama daripada `Surah Al-Alaq. *credit google*

*LEPAS RAYA , trial SPM . ALLAHU :')

Posted at July 26, 2013 | 0 comments
Test.Test.Test


\Assalamualaikum/


Aku manusia dia manusia kau manusia dan mereka juga begitu. Setiap manusia ada hati dan perasaan. Kekadang perasaan sayang, benci, gembira dan banyak lagi pernah mereka alami. Kekadang apa  yang belaku mematang fikiran seseorang tentang sesuatu. Kita yang alami belum tentu mereka akan rasa macam apa yang kita rasakan. Semua boleh diubah dan perasaan jugak begitu. Apa yang kita rasa kini belum pasti nanti akan kekal selamanya. 


I'm in a stress and I hope you are not . HAHA
Well , I'm seriously stress with all the things that happen to me . Next week , will be held a test for US3 . Goshhh . . . I hope I can do very very well than before in this coming test . Hopefully ! I just have 3 months left to be well-prepare for my SPM . Haishhhhhhhhhhh . Pray for me . Thankyouuu :') So I hope tomorrow gonna be a better day than before . yeahhh !




In love with SAM TSUI voice . REALLY . 
He's such an amazing singer like Taylor Swift . keh keh .
He's so cute *melting*

That's all for now :)

KEEP CALM AND STAY FASTING .



Ubahlah dari sesuatu yang beruk kepada sesuatu yang baik. Kalau semalam ada buat salah,hari ini cubalah jangan diulangi salah itu lagi dan cubalah perbaiki diri untuk jadi lebih baik. Kalau kita jahat,janganlah selamanya kita biarkan diri kita jadi jahat. Cubalah perbaiki diri kita. Allah Maha Pengampun:)





Posted at July 24, 2013 | 0 comments
Salam Jumaat :')

Assalamualaikum :)

Apabila kita redha atas sesuatu yang mengecewakan hati kita. Maka percayalah Allah akan menggantikan kekecewaan itu dengan sesuatu yang tak dijangka. Allah tidak pernah mengambil orang yang kita sayang sebaliknya mengantikan  yang lebih baik untuk kita.  
Kita kena bersyukur dengan apa yang Allah dah kurniakan. Jangan dengki dengan kelebihan orang lain. Jangan riak dengan apa yang kita ada. Semuanya milik Allah. Pinjaman semata mata. Bila bila masa ja apa yang kita miliki tu boleh ditarik. Please remember *Take a note for myself*  
Bila benda buruk yang jadi, pasti ada kebaikannya. Kita boleh perbaiki diri ni. Kita boleh latih diri jadi penyabar dan boleh dekatkan diri kita dengan Allah. Sebab itulah, bila berlaku sesuatu yang buruk kita kena sabar. Sabar kan sebahagian dari iman. Fikirkan sejenak, pasti ada kebaikan dari Allah sesudah keburukan yang belaku itu. Tidak kira apapun yang berlaku pada kita semuanya adalah dari Allah. Dan sebalik sesuatu yang buruk itu pasti Allah selitkan kebaikan. 
Bila kita diuji.  Macam macam bentuk ujian Allah boleh uji kita. Wahai hati iman, teruskan perjuangan. Jangan kita kalah dengan Syaitan! Tidak kira apapun ujian kita. Kita sepatutnya sentiasa berfikiran positif. Jangan biarkan hati kita hitam dengan perasaan negatif .
Harap tidak terlambat untuk aku mengucapkan "SELAMAT BERPUASA" kepada para pembaca yang beragama Islam mudah-mudahan ibadat kita kali ini diberkati Allah walaupun hari ni dah 10 RAMADAN . Hehe xD . Dikesempatan bulan mulia ini saya memohon kemaafan kepada sesiapa yang mengenali saya andai kata aku ada melakukan sebarang kesilapan dari segi pertuturan mahupun perbuatan. Semoga kita dapat mempertingkatkan lagi ibadah dan amalan kita :) Al-maklum lah , busy sikit nak update belog . Ni pun sebab cuti . Kehkeh . Even cuti pun , bukan dapat rileks , so many homework to do la . 
Tadi tengok-2 chat box - nampak someone ni chat named Anon -,- 
Anon :D: Tak ada  gambar  keluar  dengan crush ke  ?  Nak tengok :3
Haha , agak-2 sape lah si kepoh yang nak tahu tuh kan ? Aku rase aku tahu sape , malas aje nak mention name dia . Perlu ke letak anon ? Kalau betul berani , bagitau aje diri kau sape . Crush ? Binatang ape uh ? Tak heran lah nak ada crush-2 ni . Setakat kawan rapat laki tuh ade lah . Awatya ? jeles ehh . lol -,- Abaikan orang yang sangge sebegini , orang macam tak patut di layan . Hanya menambah dosa kering sahaja :)
Okay , another thing mase tuh kan aku baca lah belog dua makcik ni . They are so groosy than others yaww. Dorang kata aku fake lah makan kawan sendiri lah ape lah , kau tak rasa macam mengata diri sendiri ke ? kau pikir aku kesah agaknya dengan cakap kosong korang tuh ? Alahai , kalau kau tak tahu the real thing , jangan main cakap jelah . Kau orang pun sama je dulu pernah jadik orang ketiga pastu sampai sanggup gaduh sume . Jangan cakap orang fake kalau diri sendiri pun sikit lebih kurang aje -,- DON'T YOU REALISED IT FRIEND ? HAHA , funny lah korang ni . Kasihan pun ada . Sekurang-kurangnya aku takde lah sampai bergaduh , and the most thing ni soal hati :) Dah kalau laki tuh cakap dia sayang and suka kat aku , aku taley watpe . Perasaan orang kan ?  Jangan jadi kelam k . Kalau memang dia ada jodoh bersama , adalah . Kalau takda , bukan salah aku . Tu namanya takde jodoh . Kau pertahankan macam mane pun , kalau Allah tak izinkan tak jugak . Aku mintak maaf kalau salah cakap ke ape just cakap ape yang betul je . Lebih kau jaga tepi kain kau dah betul , daripada sibuk nak tahu hal orang lain . Kain kau tuh dah elok sangat ke sampai nak selak ke tengok kain orang lain *perumpamaan* paham-2 kan lah k ? So sebelum nak cakap pape , BEWARE ! Malas nak story panjang-2 , bukan orang paham pun . Mereka suka bercakap ikut sedap mulut je . Ingat ye ! kita di bulan Ramadan , jaga tingkah laku anda sebelum melakukan sesuatu . Salam and have a nice weekends :)

You'll never truly understand until it happens to you.




That one mistake you made, and everybody is judging you like they have never done any mistake or like you have never done any good.



Posted at July 19, 2013 | 0 comments
Welcome Back To School yaww :*




\ Assalamualaikum /


Hari demi hari telah ku lewati.Tak pernah aku menduga kau akan pergi tinggalkan aku.Jauh kau pergi tinggalkan diriku.Sepi hati ini membunuhku.Ku cuba untuk mencari pengantimu.Namun tak ada seperti mu.

Okay , now dah bermulanya persekolahan . Arghhh -,- sungguh tidak ku sangka tak ku duga . cehh *poyo*
hahaha :D cuti sekolah 2 minggu dah pun berakhir . ishhh , naik sekolah pun best gak kan dapat jumpa kengkawan . Duduk rumah ape je boleh buat selain study , bosan k sangat bosan . percaya lah !
Actually , hari ini dapat sikit markah-2 peperiksaan pertengahan hari tuh . OHH MAII ><'
Yang paling teruk nya admath , YA ALLAH ! Rasa macam nak tercabut ke terputus jantung bila dapat tahu aku fail lagi. Apelah nasib aku dengan kertas admath . susah sangat nak lulus . 
Ya Allah , berikan lah aku petunjuk-Mu agar aku senang memahaminya :') Yang lain-2 okay lah . But perlu ditingkatkan digiatkan untuk mendapat lebih banyak A . In shaa Allah .
Lepas nih , nak struggle for trial :) yeahh . SPM coming soon laa ^^ byebye blog ?



Semoga lepas ni aku lebih serius dalam belajar . Tadi dah kena ceramah ringkas setengah jam bersama cikgu anizah . kehkeh , cikgu admath aku . Hopefully ape yang dia sampaikan tadi , aku ingat dan dapat ikut . Buat aje latihan banyak-2 , lepastuh usaha dan tawakal k . SPM tinggal tak sampai 4 bulan . Sangat seram k nak lalui semua ni :') SPM lah peperiksaan yang paling susah berbanding yang lain-2 tau dan ianya amat penting untuk future and semua lah . Dulu PMR tuh sekadar nak tentukan aliran je tapi SPM lah penentu dimana matlamat dan hala tuju kita :)














See you later in the next entry , takecare ! Pray for me :*

Posted at June 10, 2013 | 0 comments
Happy Birhday :*


\ASSALAMUALAIKUM /

yess youu . hehe . semua orang cute kan . semua ciptaan ALLAH tuh indah-2 dan comel belaka :D


okay , saja nak kepoh sikit kat satu dunia yang sebenarnya genap lah aku sebagai seorang gadis yang berumur 17 tahun . Kejap je kan . Dah besar dah aku . dah boleh kawin dah . eh eh  ? gatal pulak . SPM pun tercunggap-cunggap nak habis . FUHH !

this is me . usia dah meningkat , ketinggian je tak naik-2 . sedih k sedih . wuwuwuwu .
tapi , aku muda lagi kan , yess ! im young and i know it . HAHAHA XD merepek !
*cepat , tampar sekarang*

"Berdoalah kepada Allah agar umur dan hidup kita sentiasa diberkati oleh-Nya. "
Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan.Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku…dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


nway , terima kasih kat semua kawan-kawan yang wish tuh  . kat facebook , twitter , texting . THANKS SANGAT SANGAT . I REALLY APPRECIATE IT :*




Budak first wish , of course my dearest sis . ATIKAH HANIFAH :D hehe .





Ada banyak lagi , penat nak mengeupload . tenet perlahan serupa labi-labi . hehehe :D 



thankyou again korang . aku sayang korang sangat :* insya-ALLAH sabtu ni aku keluar kalau takde pape hal . For my sahabat echaa , jangan lah sedih-2 , aku tak pernah lupa kan kau . sorry , kalau aku ada sakit kan hati kau tau :')




MY WISHES :
JADI ANAK YANG SOLEH , BE A GOOD MUSLIMAH . AND INSYA-ALLAH SUCCESS IN MY FUTURE . PRAY FOR ME  . 



Posted at May 31, 2013 | 0 comments
Yesterday story :')

\ ASSALAMUALAIKUM /
Bila cakap tentang hati dan perasaan kekadang aku sendiri terkedu dan tidak tahu apa yang harus dipikirkan dan apa yang harus dilakukan. Tentang hati dan perasaan ni merupakan aset yang tersangat lah sensitif dan tidak boleh dibuat main dan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. 
Sukar untuk kita sendiri menjangka hati dan perasaan orang. Mereka juga tidak dapat menjangka hati dan perasaan kita. Mungkin disebabkan kita bukan manusia yang luar biasa yang dapat membaca isi hati dan perasaan mereka. Kalaulah kita dapat berbuat sebegitu tentu haru hara dunia nanti. 
Selama ni apa yang kita tidak puas hati kita bisikkan pada hati, kita mengadu pada jiwa dan hanya diri kita yang tahu. Bukan mudah menjaga hati dan perasaan kita. Kadang kala kita rasa tidak berpuas hati dengan diri kita sendiri. Pada masa yang sama lubuk hati kekadang penah berkata " Alangkah beruntungnya kalau aku menjadi si dia...." Mesti pernahkan dialog macam tu menjelma dalam fikiran kita? Yaa. aku sendiri pun pernah alami. Sesungguhnya manusia sememangnya sukar bersyukur dengan apa yang dimiliki. Malah sibuk tentang apa yang dia tidak miliki.
Sebagai seorang manusia aku tidak lari dari kesalahan. Manusia tidak pernah sempurna. Kesalahan yang dilakukan yang dapat mematangkan akal seseorang. Walaupun kadang kala yang kesalahan dilakukan tanpa kita sedari. Mungkin ada juga silapnya dari kita sendiri, kita kena akui itu, kita hanya manusia biasa. Kita bukan manusia yang sempurna dan tiada manusa yang sempurna dalam dunia ini. 
Memang , sekarang aku dilanda banyak masalah . Aku taktahu dah nak cerita kat sape lagi . Takde sape bagi aku yang boleh dipercayakan . WHY ? Sebab selalu orang yang kita percaya tuh , dia khianati kepercayaan kita . Kenape ye wujud manusia sebegini rupa ? Sakit hati tuhan jelah tahu kan . hmm , mungkin aku sabar je dengan perangai kau . Tapi kadang-2 bila sampai satu tahap tuh , mana lah kita boleh tahan kan . Aku ni cuma manusia biase yang ada perasaan jugak . Aku anggap dia lah kawan aku yang boleh aku percayai . Kita orang memang lah agak rapat . Tapi hubungan kami semakin renggang apabila aku dapat tahu dia tipu aku . Dia cakap dia dah putus lah ape . Then aku percaya segala ape dia cakap tuh . BUT NOW ,  aku langsung takde mood nak balas text dia sampai aku tanya dia . Dan akhirnya dia buat confession. http://matcuoi.com


ohhh okay , aku sudah tertipu . HOORAYY , im acting . Aku memang fake , suka happy tapi sebenarnya . Only god know :') Tapi alhamdulillah aku tidak menerima lamaran couple dia tuh . lol . Takpe lah , aku maaf kan kau wahai kawan . Aku tak kesah . Aku dah biase dengan semua ini . Benda dah jadi kan , nak salah kan sesape pun dah tak guna dah . Nampak tak kemuliaan hati aku kat situ ? sudaaa , abaikan . lol Tapi next time , mungkin kepercayaan aku dekat kau akan berkurang and akan kurang lah bertegur sape dengan kau , maybe :3 Mase tuh aku dah tercakap aku benci kau , but aku admit aku susah benci orang . Mulut je kata macam tuh , tapi dlm hati tak . 
Aku mintak maaf , mungkin emosi tak stabil , terlepas cakap :']http://matcuoi.com


Then , makwe dia texting aku . Here's our conversation :]
She : Ni suhaina kan ? Boleh tanya something ? Ni kawan jahakim  .
Me : ohh , tanya lah :)
She : Just nak tahu je . Awak dgn jahakim couple ? Awk still suke kan dia ke ? Sory tanya macam ni but just want to know .
OF COURSE NO MY DEAR !

FYI , aku memang takde pape dengan dia . I swear , he just my BFF . Aku bukan typical person yang makan kawan sendiri . Aku mintak maaf sekali lagi kalau ganggu hubungan korang . Aku takde niat pape pun . Aku bahagia dengan kehidupan single-mingle aku sekarang .http://matcuoi.com

Alhamdulillah , mid year exam dah habis . Now , sedang bercuti dua minggu dan  menanti result . Berapelah yang aku dapat kan ? Actually , percubaan SPM tak lama je lagi . sangat takot k . Tak sampai dua bulan pun . Pejam celik pejam celik , masa berlalu pantas sangat . Kita pun sekarang dah sampai di penghujung bulan Mei . Ya ALLAH , kejap sangat sangat . Waktu cuti ni cikgu ade bekal kan homework untuk semua subjek . Sangat banyak , tak terkira . So , bijak-2 lah gunakan masa untuk siapkan homework tuh . Aku adelah sentuh sikit , nanti-2 siap lah tuh . hehe . 


Ingat time cuti ni nak hang out dengan kawan-2 , tapi entah lah . Takde mood sangat . Orang yang paling aku nak jumpa AISYAH FUAAADDD . Aku rindu gilaaa dengan dia ni . Lama tak jumpa . Selalu luahkan perasaan dekat twitter , texting je . HOHO . sedih kan . Dia lah sahabat yang aku ada. Yang memahami aku. Yes , I do love her yaaaawwww :* http://matcuoi.com


Hahahahaha , lapaaaaa pulakkk bila dah membebel je ni . Mak aku masak nasi ayam hari ni . YUMYUM :D Panjang pulak entry kali ni . LOL . Okay lah , THE END :) hihi  

Kadang kadang apa yang kita  lakukan seolah olah satu benda yang sukar diterima oleh orang lain. Ada masa kita sedaya upaya nak menghiburkan orang lain, nak bagi orang disekitar kita, kawan kawan kita gembira tapi seolah oleh usaha kita langsung tidak dihargai dan lebih parah mereka mempermainkan usaha kita. Salahkah kita nak bahagiakan orang disisi kita? Berdosa ke? Kita hanya manusia biasa :") Pecaya dengan takdir Allah ^^

Posted at May 29, 2013 | 0 comments
Today , 16 MEI :)

\Assalamualaikum/

Haihai :* hari ni kan aku tak pergi sekolah . HAHA XD ni semua gara-gara aku malas nak masuk campur dgn budak-2 form 5 tahun ni yang kelam kabut dan huru-hara . dorang tak prepare pape pun. dah lah kena marah dengan cikgu zul sume pasal baju tak siap lagi. sabar jelah *sigh* Lepas tuh, dorang tahun ni nak ikut kepale dorang je . entah lah , aku sangat tidak suke . I definetely sure that the teacher's day will be the worst one we ever had this year . SORRY TO SAY . Tapi tapi tadi aku tanye lah sorang budak ni ape je persembahan kat sekolah . Dia kate budak form1 sekolah aku buat gangnam style woittt . GEMPAK GILAA lahh .  Ngeee. Hari ini , 16 Mei 2013 kita akan menyambut hari guru. 
Terima Kasih Cikgu !Terima Kasih sebab mengajar kami, mendidik kami supaya menjadi anak bangsa yang berguna. Terima kasih kerana melayan kerenah anak murid mu ini tanpa mengira penat lelahmu. Terima kasih cikgu! Walaupun saya tak datang hari ini tak bermakna saya lupe kat cikgu-2 saya . hihi :P
actually , peperiksaan akhir tahun belum berakhir lagi okay . tinggal seminggu je lagi . 
subjek next sangat rumit okay bagi aku . yang belum jawab lagi fizik , pendidikan islam , sejarah , kimia dengan matematik tambahan . Ya ALLAH ! permudahkan lah urusan aku dalam jawab exam ni . 
takot laa , semalam jawab biologi sampai berputar-2 otak aku jawab . fuhh ! hiperbola . HAHAHA .


semalam dia text aku , hehe . suke sangat sangat . FYI , kami hanya teman tapi mesra . 
aku tamau dah in love in love nih . hehe . bagi aku dia lah yang selalu buat aku happy .
kadang-2 tuh ade lah juga menyakit kan hati tapi nobody's perfect kan . 
okay , enough for today . Nak sambung study , fighting exam . dia kate kalau aku dapat 5A keatas , dia nak belanja aku . hihi , INSYA-ALLAH . aku tengah berusaha ni . wish me the best . bye :)

When everythings come wrong , I know I had Him . ALWAYS , He always there for me . Thanks :')

Posted at May 16, 2013 | 0 comments
MID YEAR EXAM :)


\Assalamualaikum /

Katakan pada hati kita " Ya Allah, aku layak diuji. Aku hanya hambamu. Disebalik ujian ini aku yakin ada kebaikannya". setiap orang ada cerita sendiri. Life isn't about waiting for de storm to pass, it's about learning how to dance in de rain! :P Dalam masa kejayaan teman teman mengenal kita. Dalam kesengsaraan kita mengenal teman teman kita. Ingatlah bila terakhir anda berada dalam kesulitan. Siapa yang berada di samping anda? :D Siapa yang mengasihi anda saat anda merasa tidak dicintai.  

Mid-year exam is just around the corner, with me not fully prepared. Oh, ya Allah, I pray that I could do the best, be the best, achieve the best among the rest. Insya-Allah. Well, for your information, the exam will start on 13th of May . which means, I've not more than one week to prepare myself for the worst ;DTo those reading this, do pray for my success. I'm aiming for getting more A on this exam , will be not fail anymore , and really hoping that I'll achieve it. Despite everything, actually I'm rather eager about this oncoming exam, for I really want to know about my achievment. Is my effort enough? How good am I? And there's a lot of questions spinning around my head. Okay, that's all. Huhu. Pray for the best :)




Doa untuk kejayaan cemerlang ^^


Ya Allah Kami memohon kejayaan dalam setiap ketentuan,  tempat para syuhada'
dan kehidupan orang-orang bahagia serta kemenangan mengatasi musuh.



THAT'S ALL FOR NOW ! DAA^^ SayangYouSangat :)

Posted at May 01, 2013 | 0 comments

Le'Quote
'Ya Rabb,bring my focus back because i feel distracted these days'
Pendosa tanpa noktah.
Instagram | Twitter

Le'Wishlist
▲Dean's list▲
▲Lamborghini▲
▲Instax Mini▲
▲Meet Taylor Swift▲



-eynxxjfr-