" F l o w e r "

Flower.
Sweetness
SWEET DIMPLES
'He found you lost and guided you to the right path' : Dashboard | +Follow
Alhamdulillah :)

Assalamualaikum *hembus nafas*
Alhamdulillah, masih diberi peluang dari illahi untuk bernafas di muka bumi Allah ini. Ya Allah, rasanya lama sangat tak update belog rasa-rasanya macam dah setahun. uishhhhhhhhh bersarang dah. biaselah dah masuk alam yang baru sangat teramat sibuk lebih-lebih lagi bila dah digelar mahasiswi kan. Target utama kita sudah tentu nak dapat 4 rata atau paling tingtong pun dekan setiap semester. Amin inshaAllah. Sekarang ni pun tengah final exam. Tengah study memalam ni teringat dekat belog ni yang setelah sekian lama ditinggal kan. Sedih sungguh. emm emm Since di alam yang baru di sem 1 ni kan, aku mula kenal akan erti sebuah persahabatan. Sungguh kecik hati ini apabila orang berkata kita sombong bodoh serta kedekut ilmu tatkala diri ini sungguh tidak begitu. Apakan daya mulut manusia tak boleh ditutup, terpaksa lah telan pahit nya walaupun sakit. Act waktu belajar, aku ajak belajar kau dunno. Yang kau tahu chat pakwe kau 24 jam pastu buat benda yang tak bermanfaat. Takpelah aku hanya mampu berdoa harap kau dapat jawab exam nanti. Aku susah berdendam and benci orang, bila tahap aku dah terlampau tak suka kat someone ni aku akan ignore je. Buat lah haluan and hal masing-masing kan. Time exam baru terhegeh-hegeh carik aku mintak jawapan sume. Halooo, what do you think I am ? Memang aku belajar susah nak berjaya semua pastu pass kan kat kau macam itu aje. Aku pun buat-buat lah tak dengar bila dia panggil aki kan. UISHHHHHH maut lah kalau bagi, kompaun rm 300 lepastu kene repeat sem tu. TANAKKKKKKKKK ! Rela hilang kawan dari aku kena macam tu, kasihan keluarga aku nanti malu. Ikot korang lah nak cakap aku apa pun, serious aku dah malas nak ambik kesah. hmmmmmm its okay kawan. Aku harap satu hari nanti kau berubah ye. hopefully. Sekarang aku baik semua dengan akak senior je sebab aku rasa dorang ni lebih matang and lagi berfikiran terbuka berbanding yang lelain tu. Tahun depan sebilik kak lin, kak nik dengan kak atifah. hehehe xD YEAYYY, dorang ni pun perangai gegila jugak tapi yang penting tak annoying, fuhh itu yang penting. Sahabat itu bukan kita carik saat kita susah and perlukan je, saat kita senang pun kita kena ingat dia sebab dari dia kita kuat and bangun. Ingat tu, Mata pun dah sayup-sayup nak tertutup ni. So selamat malam. Forgive all my wrongdoings :)

Posted at 12:34 AM | 0 comments
Welcome December



Hello December . Goodbye November . Cepat sangat masa berlalu kan . Sudah masuk December dan semakin menghampiri tahun 2014 .

Hati aku jatuh sape nak kutip? Selalunya aku kutip hati kau. 

Hati aku sendiri aku kena lempar ke lautan yang luas tanpa ada orang?

*apa yang kau merepek ini suhaina ?* lol
ohh lupa pulak . Hai. Assalamualikum . hehehehe
Sambil uh kelip-kelip mata sikit . Well , lama tak update belog .Hahaha. Kini,aku kembali dengan senyuman. Aku rindu. Rindu untuk tacap tacap belog ni. Rindu. Berbulan aku tinggalkan dia. Sepi tanpa khbar. Kini ku kembali dengan tekat yang jitu. Ceh.

Miss So Much.
Alhamdulillah. Sejujurnya aku gembira . Gembira kerana dapat merasakan kebebasan yang sudah lama aku nanti kan .Bukan aku sahaja tetapi semua orang yang menduduki peperiksaan SPM.
even the questions quite difficult especially addmath and physic . I still can solved it well . I not so sure about getting 9A when the result come out , but I know what I can achieve - 6A . Maybe ? Arghhhh . lupakan laa . Tak nak fikir pasal tuh dulu . Nanti kita recap balik pasal tuh k . lol , alam persekolahan kini tinggal kenangan je . Serius aku mesti akan rindu korang . gelak-gelak, gosipp and soo on .
Kita samasama doakan kejayaan kita di dunia and akhirat okay :')

Selalu bulan ni , budak-budak sekolah start lah nak beli beg , baju , kasut sekolah yang baru .
ehemm , tahun ni tidak lagi bagi aku . aku sudah graduate . sudah berakhir zaman sekolah ku . hekssss .
agak poyo disitu . Adik aku ? yes. Next year , dia form 1 . habes lah kau kena buli dengan akak and abang senior ><' hahaha . be tough k adikku tersayang . nway congrats for getting 4A - upsr :)

Dengar cite , ecehhh . Hahaha . 23 Dis keluar result untuk budak-budak PMR ?
Konfem kee tarikh tuuu Adik-adik yang lahir tahun 1998, keputusan PMR keluar 23 December 2013. Sesiapa yang nak buat solat hajat, sempat lagi. Hashtag #staystrong.
Akak doakan untuk korang dapat 8A especially badrul nazhan*first mention -HAHA! , my adik mustaqim , bella huda , nurin , my kazen aiman arif and sesiapa lah yang dikenali . GOODLUCK !

Pak Hitam tanam anggur, sekarang aku tengah menggangur . lol
kena tak pantun aku , sedap bukan ? hahahaha :D
act dah cari kerja di jaya jusco sana , and masih menunggu panggilan mereka .
Daripada aku duduk rumah tak tentu hala , menghadap korea kan 24 jam, makan tidooo je kan .
Mak aku pun asyik membebel je non-stop *sungguh rimas and bingit banget* 
Hopefully , dapatlah kan as soon as possible .

Baca ini :

.. .. ... Are u sure a muslim? Are u sure believe in Him? But, why u make a wish to the month haa?


Should I say bye right now . ohh yess . byeeee ? x_x 


Posted at 11:33 PM | 0 comments
PLKN trending :D

Maaf? Dalam hal macam ni agak agak maaf tu boleh diterima tak?


Teringin jugak nak pergi PLKN sebenarnya. Nak merasa. Pengalaman kat sana, mana nak cekau? Ada dapat ke kat mana mana? Sekali seumur hidup kot. 


PLKN? Mula mula je rasa awkward. Nanti okay lah tu bila dah lama kat sana kan . Tapi bab nak cerahkan balik kulit tu memang sangat payah. Hahaha. Yelah dah 3 bulan berjemur. Asyik berkawad, beraktiviti lasak, mana tak terbakar kulit.


Sebenarnya, kalau dapat aku nak cuba biasakan diri tanpa family selama 3 bulan. Kononnya nak practice lah. Nanti dah further study takde lah baru nak nangis. Kan? hehe . It's okay , nanti ada sessi ke 2 plak . LET'S WAIT AND SEE . Siape yang kena kan . kehkeh . byeeee . XOXO


Btw congrats for those who have been selected . Selamat berPLKN! :)x


Posted at 5:40 PM | 0 comments

Le'Quote
'Ya Rabb,bring my focus back because i feel distracted these days'
Pendosa tanpa noktah.
Instagram | Twitter

Le'Wishlist
▲Dean's list▲
▲Lamborghini▲
▲Instax Mini▲
▲Meet Taylor Swift▲



-eynxxjfr-